Hitpoint 2020 - Lautapelisuunnittelukilpailu

Vuonna 2020 lautapelisuunnittelukilpailun voittaja on Toni Turhasen Pirates-peli. 

Tracon Hitpoint järjestää lauta- ja korttipelien suunnittelukilpailun. Kilpailuaikaa on 6.11.2020 asti. Pelit arvostelee myöhemmin julkistettava tuomaristo, jotka pelaavat pelit ja julkaisevat Hitpointin etätapahtumassa voittajan. Tuomareiden valitsema paras peli palkitaan mahdollisuudella päästä demoamaan peliään Lautapelit.fi:lle ja kävijöiden suosikille tarjotaan palkintopelejä.

Säännöt

 • Kilpailuun voi osallistua kaikki täysi-ikäiset luonnolliset henkilöt, yksin tai ryhmässä.
 • Peli on lauta- tai korttipeli. Rajatapaukset pelityypin osalta ratkaistaan tapauskohtaisesti.
 • Pelikerran arvioitu kesto on varttitunnista kahteen tuntiin.
 • Pelin säännöt voivat olla suomeksi tai englanniksi. Sääntöjen tulee itsessään olla riittävän kattavat pelin pelaamiseen, eikä pelaamisen osaaminen saa riippua muista julkaisuista. Peli ei saa olla lisäosa toiselle pelille.
 • Peli ei saa olla ennen avoimesti yleisölle julkaistu eikä sillä saa olla olemassa olevaa tuotanto-, julkaisu- tai kustannussopimusta.
 • Pelin sääntöjen yhteydessä tulee toimittaa lista pelin komponenteista sekä ohjeistusta, mitä voi käyttää komponenttien korvaajina. Näin tuomaristo pääsee pelaamaan lautapelit, vaikka eivät saisi fyysistä prototyyppiä pelattavakseen. Tekijä voi halutessaan myös postittaa pelin, mutta postitus on tekijän omalla vastuulla. Jos pelin postittava tekijä haluaa prototyyppinsä takaisin, on paketin mukana tultava myös valmiiksi maksettu palautuspaketti.
 • Kaiken pelin ja sen sääntöjen sisältämän materiaalin tekijänoikeuksien tulee olla pelin tekijän hallussa. Mahdollisiin kolmansien osapuolten tuottamaan oheissisältöön ja teemoihin on oltava riittävän kattava tekijänoikeuksien haltijan lupa materiaalin käyttöön. Lupa tulee toimittaa kirjallisena lopullisen sääntöpalautuksen yhteydessä.
 • Tracon ry pidättää oikeuden perustellusta syystä evätä oikeuden osallistua kilpailuun.
 • Pelin tekijänoikeus säilyy täysimääräisenä tekijällä. Tekijä luovuttaa Tracon ry:lle ainoastaan oikeuden käyttää pelikilpailua varten toimitettua kuvamateriaalia sekä otteita pelin sisällöstä viestinnässään.
 • Pelin voittajan tiedot voidaan julkistaa Tracon ry:n toimesta. Mikäli voittaja ei halua omaa nimeään julkistettavan, vaan esiintyy mieluummin nimimerkillä tai esimerkiksi ryhmän nimellä, tulee tästä ilmoittaa järjestäjille ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Jos osallistujia tulee niin suuri määrä, että emme ehdi käsittelemään kaikkia pelejä kilpailun puitteissa, niin joudumme karsimaan osallistujia luonnosten perusteella.

 

Tuomaristo haluaa lisähuomiona nostaa esiin, että aloittelijaystävällisyys on iso arvostelukriteeri. Suosittelemmekin miettimään pelin sääntöjä silmälläpitäen pelin helppoa oppimista ja intuitiivista pelattavuutta. 

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun osallistuminen vaatii 06.11.2020 mennessä toimitetun luonnoksen pelin ideasta tai säännöistä. Lähetä luonnos osoitteeseen hitpoint.lautapelit (at) tracon.fi ja ilmoita lisäksi nimesi sekä saako nimeäsi käyttää tapahtuman viestinnässä.

Voit lähettää myös aikaisempia versioita tai vaikka vain ideoita meille luettavaksi 9.10.2020 mennessä, annamme siitä mielellämme palautetta.

Osallistumalla kilpailuun annat Tracon ry:lle luvan käyttää tietojasi rekisteriselosteen mukaisiin tarkoituksiin.